Kerstmuts

Voor het samenvoegen van de stallingen Haarlem en Velsen Zuid kende Connexxion nog De Kerstborrel. Dat was je Kerstpakket ophalen en hapjes en drankjes nuttigen ineen. Geen alcohol natuurlijk, want het was toch op de werkvloer, hé? Maar dat is nu voorbij. Met zo’n 380 collega’s is de stalling Haarlem/IJmond waarschijnlijk iets te groot geworden hiervoor. In ieder geval iets onpersoonlijker.

De Connexxion-chauffeurs werken tijdens de feestdagen óf met Kerst óf met Oud en Nieuw. Nanette Stuart heeft een voorkeur voor Kerst. Daar heeft ze toch iets minder mee, óók omdat haar kinderen eveneens in ploegen of in de horeca werken. ‘Dus houden we het doorgaans bij een gezamenlijke brunch’, vertelt ze.

Dit betekent niet dat ze Kerst zomaar laat passeren op de bus. Die dagen rijdt ze rond met een stemmige Kerstmuts en -jasje en -dasje. ‘Dat vinden de mensen gezellig’, zo heeft ze eerder ervaren. ‘Het zijn tenslotte toch feestdagen. Zelf zijn ze vaak ook in een feeststemming. Hebben ze net lekker gegeten en geborreld, en dan pakken ze de bus. Hoeven ze zelf niet te rijden. Zo vieren ze ook een stukje Kerst in de bus.’